Десет особини кои ја прават жената Овен неодолива, самоуверена, импулсивна…

Луѓето родени во овој огнен знак се познати по својата тврдоглавост, но и големо срце кое  ќе им го откријат на неколкумина најблиски кои успеале да ја добијат нивната доверба.

  1. Пребирливи и вечни во потрагата по идеален човек
  2. Мажите ги обожаваат бидејќи пукаат од самодоверба и тешко се освојуваат.
  3. Тие се директни и не сакаат измами, им кажуваат на сите што мислат, и така тие несвесно знаат да ги повредуваат луѓето од нивната околина.
  4. Тие се независни и одлични со финансии – не треба некој да ги поддржува.
  5. Немаат многу пријатели, но тие се многу лојални на оние на кои им веруваат
  6. Имаат позитивен поглед кон животот и сакаат да се залагаат за другите.
  7. Импулсивни и честопати преземаат повеќе задачи отколку што можат да ги постигнат.
  8. Опасни во расправија и бараат секој разговор да има корист од нив и за нив.
  9. Жените родени во знакот на Овен изгледаат одлично во црвено што совршено го претставува нивниот карактер.
  10. Нивниот скапоцен камен е дијамант.