Денеска Комеморација по повод смртта на Марин Бабиќ

Драмски театар Скопје денеска ќе одржи комеморација по повод смртта на актерот Марин Бабиќ.

Комеморацијата ќе започне во 12:00 часот.

Доајенот на македонското глумиште Марин Бабиќ почина на 16 октомври во Скопје, на возраст од 74 години. Драмски театар беше негова матична куќа во која го помина целиот работен век.