Денес ми е потребен некој...

 

Денес ми е потребен некој кој ќе ми помогне да го носам товарот на моите стравови.

Денес ми е потребен некој кој е подготвен да се стави во моја кожа и да ги носи моите чевли и да оди во нив, за макар на миг да ја почувствува мојата тага.

Денес ми е потребен некој кој може да го чуе тивкиот шепот на мојата душа и мелодијата на моето срце.

Денес ми е потребен некој кој може да ме погледне низ очите на срцето. 

Денес ми е потребен некој кој цврсто ќе ме прегрне и ќе молчи заедно со мене. 

Денес ми е потребен некој ќе ми донесе спокој и надеж.

Денес ми е потребен некој кој ќе ме обвие со љубов...