Во понеделник делови од Скопје ќе останат без струја , информираат од ЕВН Македонија.

Без електрична енергија заради закажани технички зафати ќе останат:  корисниците под патот на село Горно Соње (општина Сопиште), во периодот од 9:00 до 15:00 часот,.  и во периодот од 9:00 до 10:30 часот, корисниците од дел улицата „Козле“, под улица број „1“. (општина Карпош).