Корисниците од населбата Драчево и селата Студеничани, Батинци, Моране и Зелениково утре ќе останат без вода за пиење до санира на дефект на улицата „Борис Трајковски“.

Регионалниот центар за справување со кризи на Град Скопје информира дека граѓаните од овие населени места ќе бидат без водоснабдување до санирање на уличниот дефект од Ф-600 мм на улицата „Борис Трајковски“ бб, пред мостот Драчево.