Состојки:
600 гр фета сирење
200 гр кашкавал
200 гр печеница
200 гр шампињони
малку кечап или доматен сос
малку оригано
Состојки за бешамел:
60 гр маргарин или путер
3 лажици брашно
1/2 л млеко
Начин на подготовка:
Се топи маргаринот, се додава брашното, се пропржува, па се додава и ладното млеко. Мешајте додека бешамел сосот да ја добие потребната густина.
Фета сирењето се сече на коцки, половина се става во керамички сад, па се става половина од бешамел сосот, а над бешамелот ставете ги сечканите шампињони и печеница, па кечапот, ориганото и малку кашкавалот.
Ставете го и преостанатото фета сирење, па втората половина од бешамел и преостанатиот кашкавал.
Ставете го јадењето во рерна и печете околу 30 минути во загреана рерна на 250 степени.
Сервирајте го додека е топло.