Дел од скопските општини денес ќе останат без струја

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, денес без електрична енергија ќе останат неколку улици во Општина Ѓорче Петров и Кисела Вода.

Од 08:30 до 09:30 часот, дел од потрошувачите на ул. Исаија Мажовски и ул. Стево Филиповиќ. (Општина Ѓорче Петров). Од 09:00 до 14:00 часот, дел од потрошувачите на ул. Јурин Гагарин и ул. Козле 2. (Општина Карпош). Од 09:00 до 15:00 часот ул Доситеј Одбрадовиќ од бр. 1 до бр. 13, ул.Мишко Михајловски од бр. 45 до бр. 57. (Општина Кисела Вода), информираат од ЕВН.