Декември ќе донесе зимски температури, но дали ќе падне првиот снег?

До крајот на овој месец не очекува сончево и стабилно време со температурите кои ќе бидат над нулата. Вакво време прогнозираат светски метеролошки сервиси. 

Според нивната прогноза декември ќе донесе пониски температури. Првата седмица од месецот температурите ќе бидат над нулата и времето ќе биде сончево. Сончево време ќе задржи се и втората седмица од декември, но со значително пониски температури кои ќе паднат до пет степени под нулата. 

Ниски температури и стабилно време ќе задржи и во втората половина од месецот. Слаби врнежи од снег се очекуваат при крајот на декември, веднаш по празникот „Св. Никола.

Новогодишната ноќ ќе биде врнежлива, но со врнежи од дожд и температури над нулата.