Дарко Костовски ќе биде нов градоначалник на Бутел

Скопската општина Бутел го доби градоначалникот за следните четири години. 

ДИК обработи 99,90 отсто од гласовите во Општина Бутел, каде кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Дарко Костовски е во убедливо водство со 9.001 глас.

Кандидатот на СДСМ, Велимир Смилевски освои 40.01 отсто од гласовите, или 6.821 глас.