Дали поскапувањето на струјата може да го намали бројот на вработените во одредени стопански области?

Корисниците на деловни простори добиваат поголеми сметки за струја, со што се зголемуваат трошоците за одржување на фирмите. 

Со оглед на тоа што некои фирми не можат едноставно да престанат со работа и да ги откажат деловните простори, тие бараат алтернативни начини на намалување на трошоците. 

Како што пишува Локално, размислуваат дури и на начинот каде да намалат на трошоци, некои кои можат бараат алтернатива во опремата (поефикасна со помали енергетски трошоци), некои реорганизираат производство, некои мислат да намалат на вработените, кај сите е различно и премногу специфично.