Дали македонската дипломатија доживеа тотален колапс?

Нашата земја и натаму останува пред портите на големото европско семејство - ЕУ. 

По долгогодишниoт спор со соседна Грција, сега се соочуваме со ново вето, овој пат од Бугарија. 

Дали македонската дипоматија, со последните случувања, доживеа тотален колапс?

Реакциите на граѓаните се бројни, а најмногу се во насока на револт од ЕУ, но и од низата погрешни чекори од страна на нашите политичари поради што се бараат оставки. 

Еве дел од реакциите на социјалните мрежи: