Дали е ова еден од „најеколошките“ автобуси во Скопје? (видео)

Во месеците кога Скопје и тоа како се мачи со загадувањето и очајниот кавлитет на воздухот, ваквите глетки од возила кои секојдневно сообраќаат низ главниот град се само потсетување за недостатокот на регулатива во овој дел, ако надлежните воопшто некогаш имаат намера да делуваат.