Дали доволно спиете? Овој тест ќе ви го докаже тоа! (видео)

Психологот Ричард Вајсман, автор на книгата „59 секунди: Променете го својот живот за помалку од една минута“, креираше едноставен тест со кој можете да проверите дали количината на вашиот сон е доволна за вашиот организам.

За да проверите дали доволно спиете, Вајсман бара од вас да го погледнете ова анимирано видео во кое треба да забележите неколку работи, а доколку не ги приметите…тогаш најверојатно не сте доволно одморени.

Вајсман исто така препорачува уште неколку корисни начини како да проверите дали доволно спиете. Ако ви е потребен аларм за да се пробудите, успевате да заспиете за пет минути откако ќе станете или пиете многу кафе за да останете свесни…. тогаш бидете сигурни дека ви недостасува сон.

Погледнете го видеото…

nike air max 1 sale