Дали би биле пријатели самите со себе?

Кога би запознале друга личност, која би била иста како вас, дали би ве се допаднало тоа што го гледате? 

Дали би можеле да бидете добри пријатели?

Дали таа личност би била добра, дарежлива и полна со љубов? 

Дали оваа личност би била подготвена да вложи време и да биде трпелива околу вашиот однос?

Дали би се чувствувале добро кога би биле заедно?

Дали би се смееле заедно?

Дали навистина би сакале заеднички да го поминувате времето?

Дали оваа личност би имала позитивно влијание на вас?

Запомнете, никој не минува толку време со вас како вие самите. Бидете добри пријатели на самите себе. 

Најдобар начин за да станеме добри пријатели е да бидеме добри луѓе. 

Бидете како луѓето кои во текот на животот ви требале, а не сте ги имале, затоа што вие во вас веќе го имате сѐ она што ви е потребно.