Д-р Даниловски открива кога се очекува пикот на новиот ковид бран

-Рестриктивни мерки не се потребни, потребно е само да продолжат досегашните мерки, за носење маски во затворени простори, ова треба особено да важи за ранливите категории, вели доктор Драган Данаиловски за „Телевизија 24“

Тој смета дека за ризичните категории на граѓани потребна е вакцинација.

Докторот истакна дека новиот сој на Ковид-19 ќе ја полни статистиката, како што рече додека, не прегори.

Според него пикот ќе настапи во следниве седум дена и веќе во септември како што изјави се очекува бројките да стивнат.

Нов бран според Даниловски се очекува во зима.