Чудесна техника која моментално ги отстранува душевната болка и стресот!

Рускиот лекар Марк Сандомирски неодамна во едно телевизиско гостување ја открил техниката со која сигурно ќе го отстраните стресот.

Иако луѓето различно ги доживуваат анксиозноста и стресот, поглемиот дел од луѓето по некоја стесна случка чувствува непријатност, како и чувство на тежина или дури и болка во телото. Првиот чекор за ослободување од стресот е ослободувањет од негативните чувства. Откако ќе се ослободите од психичките треба да се ослободите и од физичките симптоми, а тука највеќе ќе ви помогне рефлексиологијата.

Иако не сте свесни за тоа, вашето тело поседува антистрес точка која е доволно да ја измасирате и стресот ќе исчезне.

Древните Кинези оваа точка ја нарекувале Шен Мен, односно „Капија на рајот“. Со масирање на оваа точка се смалува стресот, се зголемува протокот на енергија и се зајакнува имунитетот. Освен тоа, масирање на оваа точка ја намалува болката во речиси секој дел од телото. Оваа точка се наоѓа во центарот на горната третина на увото.

За масажата користете стапче за уши и нежно масирајте ја точката. Дишете длабоко.

 – Олабавете го вашето тело
– Цело време дишете длабоко
– Кога ќе вдишете гледајте лево, а кога ќе издишете гледајте десно
– Ќе почувствувате како телото ви се смирува.

Дополнителни совети:
-  Масирајте ги овие две точки со прстите
– Добро измасирајте ги секогаш кога сте под стрес
– Секоја ноќ пред спиење повторно измасирајте ги ушите

air max 90 essential sale