Човекот од Охрид кој треба да плати 200.000 денари казна зашто паднал во отворена шахта - е тој човек сме сите ние

Статус на денот! 

-Човекот од Охрид, кој треба да плати 200.000 денари казна зашто паднал во отворена шахта (така решил судот) - е, тој човек сме сите ние.

И жената што ја уапсија зашто продава цвеќиња пред маркет.

И текстилните работнички, кои наместо да си ги добијат минималните плати, заслужени со крв и пот, ТИЕ треба да платат 26.000 ЕВРА (така решил судот).

И луѓето што живи изгореа во монтажна болница.

И дечкото што умре чекајќи трикафта.

И родилката од Струга со извадени органи.

Ете, во ваков кошмар животариме.

Ајде сега да прославиме едно јајце за 9,5 денари и макароните поевтини за 4 денари на ударни вести.

И тунелот за затворениците од Идризово, копан неколку месеци (!!!).

ЕУ нè чека, уште само уставот...