Чоколадна бомба: Најслаткото топче кое се топи во уста

Љубителите на чоколадо и карамела сега имаат нов десерт по кој ќе воздивнуваат - чоколадна бомба!

Овој десерт е едно „обично“ чоколадно топче во кое се крие слатка магија.

Рецептот е следниот: Треба да знаете да направите чоколадно топче и во неа да ставите мешавина од чоколадо, кикирики или било што како крофна, колаче, сладолед...

Потоа чоколадното топче го полевате со топол прелив од карамела и внимателно гледате додека топчето се топи.

Ако имате доволно трпение, еве како да си ја подготвите чоколадната магија: