Четврти Меѓународен филмски фестивал за духовни и хумани вредности

Во Кинотеката во Скопје од денеска до 19 октомври годинава ќе се одржува четвртиот Меуѓународен филмски фестивал на духовни и хумани човечки вредности „Богородичен покров“.

На свеченото отворање на фестивалот ќе биде прикажан рускиот игран филм Варава.

Филмовите кои ќе се прикажат се од државите Русија, Чешка, Унгарија, Романија, Србија. Целта на фестивалот е да придонесе за воздигнување на човечките, духовните  и семејни вредности во општеството. Организатор на фестивалот е Топ Ворлд – независна ТВ продукција од Скопје.