Јубилејното десетто издание на фестивалот „Виноскоп“ годинава ќе се одржува од од 28 септември до 2 октомври во центарот на Скопје.

За убава атмосфера ќе се погрижат Куку Леле, Владо Јаневски, Ефто Пупиновски,Амадеус Бенд, Ристо Самарџиев, Ортодокс Келтс, Џафер и пријателите, Трибјут то Екв , Јаков Дренковски, Миле Кузмановски, , Чил Плеј, Александар Тарабунов, Хитхат блуз трио, Роверс Хенговер, Брас Брадрс и многу други. Преку ден посетителите ќе ги забавуваат диџеи.