Целосна пешачка патека од Хром до Сарај по кејот на Вардар

Се асфалтира пристапна патека во реонот на Ѓорче Петров, во близина на стадионот и новите згради, со цел да се обезбеди директен пристап до населбата Хром. 

„Со асфалтирањето на 260 метри, ѓорчепетровци добиваат  целосно функционална пешачка и велосипедска патека на потегот од Хром до Сарај со вкупна должина од 4 километри“, соопштува градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Наумоски.