По објавувањето на текстот на „Фокус“, каде се обелодени дека дечиња биле затворани во шкафчиња во градинката „Буба Мара“ во општина Аеродром, Министерството за труд и социјална политика денеска испрати инспекција во градинката да се истражи случајот.

Оваа информација ја потврди министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска на нејзиниот Твитер налог.