Бумбароски по повод Меѓународниот ден на образованието

Денеска е 24ти Јануари - меѓународниот ден на образованието...

Наставникот Гоце Бумбароски со мудра мисла го честита овој ден! 

-Кое е најмоќното оружје кое што можете да го користите за да го промените светот? - Едно дете, една наставничка, една книга и едно пенкало можат да го променат светот.

Колку има вистина во ова?