Булевар АСНОМ доби три коловозни ленти

Булеварот АСНОМ е проширен со уште една сообраќајна лента.

Дополнително, уредена е и велосипедската патека, како и пешачкиот дел. 

По средината на булеварот уредено е средишното зеленило, со трева и дрвја. 

Со тоа, се проширува возниот дел и се растеретува густиот сообраќај во Аеродром.