Состојки:
350 г бисквити
7 дл вода
300 г шеќер
4 кесички пудинг од ванила
1 кг излупени јаболка
За глазура:
3 реда чоколадо за готвење
3 лажици масло
Подготовка:
Јаболката исчистете ги и исецкајте ги на коцки.
Пото ставете ги во голем сад, налејте 6 дл вода и додадете шеер, па варете околу 10 минути додека не омекнат.
За тоа време пудингот разматете го во 1 дл вода и сипете го по јаболката.
Непрекинато мешајте додека не добиете густ крем.
Во мала четириаголна тепсија, наредете бисквити, па одозгора ставете го филот додека е топол.
Наредете уште еден ред бисквити над филот.
Стопете го чоколадото на пареа, па налејте го врз колачот. Оставете во фрижидер да се стегне, па исечете на коцки.