Бори се за неа.

Немој да седиш и да чекаш таа да се јави, оди по неа, затоа што тоа е она што треба да го направиш кога сакаш некого.

Не чекај таа да ти даде знак, затоа што тој знак можеби никогаш нема да се појави.

Не дозволувај луѓето да ти се случат на тебе, или на неа.

Таа не е телевизиска серија или торнадо.

Можеби ќе се заљубев во некои луѓе доколку тие тргнеа по мене или ако ми се јавеа во четири часот наутро за да ми кажат што чувствуваат за мене.

Оди по неа, викај по неа и биди со неа на најзначајниот начин на којшто можеш, затоа што тоа е прекрасно и тоа значи да сакаш некого, тоа е сѐ она што е искрено и нежно и тоа е единственото нешто што навистина вреди.