Бојкот на наставата поради преголемо загадување во Скопје

Ракометната репрезентација на Македонија на социјалните медиуми објави настан со кој бараат бојкот на наставата.  Велаат дека поради екстремната загаденост на воздухот и немањето никаков план за како тоа да се намали, принудени се на ваков чекор.

Тие упатуваат повик до учениците, студентите, родителите но и професорите. Сметаа дека овој чекор е неопходен за конечно овој проблем да се разгледа сериозно.