Во чест на денешното отворање на Зимските олимписки игри 2018 во Пјонгчанг, Јужна Кореја, боите на македонското знаме, заедно со другите знамиња на земјите учеснички на ЗОИ 2018, ќе бидат осветлени на познатата њујоршка зграда Емпаер стејт билдинг (Empire State Building).

Осветлувањето и ротирањето на боите на знамињата на земјите учеснички на ЗОИ, ќе започне денес во 23.22 часот по македонско време, соопштија од МНР.