Бидете како пчелите, без оглед на големината на вашите крилја, летајте и уживајте во животот

 

Во вселенскиот научен центар на НАСА има една изрека која често се кажува:

„Аеродинамичкото тело на пчелата не е способно да лета, но добро е што пчелата не знае за тоа“.

Законот на физиката, аеродинамичкиот принцип, вели дека распонот на крилата е премногу мал за да го држи своето огромно тело во лет, но пчелата не го знае тоа, не знае ништо за физиката или нејзината логика, а сепак лета.

Тоа е нешто што сите можеме да го направиме, да летаме и да победиме во секој момент, наспроти какви било тешкотии и под какви било околности.

Бидете како пчелите, без оглед на големината на вашите крилја, летајте и уживајте во животот.