Без вода корисниците од село Матка

Корисниците од село Матка ќе имаат прекин во водоснабдувањето од утрово од 7 часот до завршување на работите за замена на затворач во сува комора на испустот од резервоарот во Горна Матка.

Како што соопштуваат од РЦУК, пумпите за вода биле исклучени од синоќа во 22:30 со цел денеска да може да се изврши потребната замена.