Без вода денеска делови од три скопски општини, струја ќе нема во Илинден

Од ЕВН Македонија АД известија дека денеска (вторник) без електрична енергија ќе останат:

- во периодот од 08.30 до 15.00 часот, корисниците од село Миладиновци ул.2, ул.6, ул.7 и ул.8 (општина Илинден). 

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЈП Водовод и канализација – Скопје, информира дека денеска без вода ќе бидат дел од општините Кисела Вода, Аеродром и Центар.

• поради изведување на водоводен приклучок Ф 300мм.на улица Живко Фирфов ББ кај пазарчето. Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од населба Драчево и населба Долно Лисиче. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до завршување со работните активности. (Кисела Вода и Аеродром)

• поради изведување на водоводен приклучок Ф100 мм.на улица Мирче Ацев бб. Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од улицата Мирче Ацев. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 07:30 часот до завршување со работните активности (Центар)