Без струја три скопски општини, а еве каде ќе нема вода

Од ЕВН Македонија известуваат дека поради веке закажани технички зафати во електро дистрибутивната мрежа денеска (среда) без електрична енергија ќе останат следните корисници:

• во време од 09.00 – 13.00 часот дел од корисниците од ул. Михаил Чаков околу зградите бр. 16 и 18 како и објектот бр. 23 на бул. Борис Трајковски (о. Кисела Вода) ;

• од 11.00 – 12.30 часот корисниците на ул. Демостенова (о. Кисела Вода);

• од 11.00 – 13.00 часот корисниите од ул. Дамаска (о. Карпош) и

• во време од 11.00 – 15.00 часот корисниците од улица 4 во с. Горно Соње (о. Сопиште). 

П Водовод и Канализација известува дека на ден 11.05.2022 година (среда), поради промена на 2 затворачи од ф-80 мм на ул. Љубо Петровиќ бр, 14, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците дел од улиците Љубо Петровиќ,  Приштинска и  Марко Крале (о. Бутел). Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до завршување со работните активности. 

Поради уличен дефект ф-80 мм на ул. Кратовска 23, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците дел од ул. Кратовска и Банско. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 08:30 часот до завршување со санација на дефектот.