Без струја и вода до 15 часот овој дел од Скопје

Од ЈП Водовод и канализација-Скопје известуваат дека денеска поради дефект на електричен кабел на ЕВН на приклучно место пред ПС Барутана, во овој момент во ПС Барутана нема струја, а во согласност со тоа има и прекин на водоснабдувањето.

Врз основа на информацијата од страна на ЕВН КЕЦ Аеродром, за отстранување на дефектот се потребни околу 4 часа, од каде следува дека ПС Барутана нема да работи до 15 часот