Без струја делови од Скопје

Делови од Скопје одреден временски период ќе бидат без струја, информира „ЕВН Македонија“.

Од таму појаснуваат дека поради веќе закажани технички зафати, без електрична енергија ќе останат: од 9 до 10 часот сите стопански и нестопански субјекти на булеварот Борис Трајковски, кои се напојуваат од следниве трафостаници: „Градинар Лозар“, „Типо“, „Електроконтакт“, „Дизајн Пинтија“ и „Ник велк“ во општина Кисела Вода.

Потоа, во периодот од 9 до 13.30 часот без струја ќе бидат корисниците од с. Долно Соње, кои гравитираат кон с. Говрлево, општина Сопиште, а во периодот од 10 до 11 часот струја ќе немаат корисниците од зграда бр. 31 на улицата 23 Октомври во општина Аеродром.