Без оглед на тоа што планирате, никогаш нема да знаете што испланирал животот за вас

Кога стекнав доволно самодоверба, сцената исчезна од мојот живот.
Кога мислев дека губам, тогаш победив.
Кога луѓето ми беа најпотребни, тогаш ме напуштија.
Кога научив да не пуштам солза, најдов рамо за плачење.

Кога ја совладав техниката на омраза, некој почна да ме сака со цело срце и помина часови чекајќи ја зората, за да заспијам со изгрејсонцето. 

Без оглед на тоа што планирате, никогаш нема да знаете што испланирал животот за вас. Успехот ве покажува на светот, а неуспехот вам ви покажува каков е светот.

Секогаш бидете среќни. Кога ќе ја изгубиме надежта и ќе помислиме дека е крај, Бог се насмевнува и вели: Опушти се драга, ова е само пресвртница, а не и крај!

~ Софија Лорен