Без оглед на тоа што планирате, никогаш нема да знаете што испланирал животот за вас

Кога стекнав доволно самодоверба, сцената исчезна од мојот живот.
Кога верував дека губам, јас победив.
Кога луѓето ми беа најпотребни, тие ме напуштија.
Кога научив да не пуштам солзи, најдов раме за плачење.
Кога ја совладам вештината на мразење, некој почна да ме сака со цело срце и поминуваше часови чекајќи ја зората, за јас да можам да заспијам.
Без оглед на тоа што планирате, никогаш нема да знаете што испланирал животот за вас.
Успехот ве покажува вас пред светот, но неуспехот ви покажува каков е всушност светот.
Кога ќе изгубиме надеж и ќе помислиме дека е крај, Бог одозгора се насмевнува и вели:

„Опушти се драга, ова е само пресвртница, но не и крај.“

~ Софија Лорен