Утре, 18 јануари, четврток, во рамките на традиционалниот мултимедијален настан, „Роденден“ кој секоја година се одржува во организација на Младинскиот културен центар, кино „Милениум“ на своите посетители ќе им понуди бесплатен филмски маратон.

Македонскиот хит „Исцелиттел“, „Величенствениот шоумен“ со одличниот Хју Џекмен, како и хоророт „Проколнатата куќа“ сѐ уште се на репертоарот на киното.

Бесплатните билети за маратонот треба да се подинат од билетарницата на „Милениум“ на 17 јануари која работа од 10 часот.

Репертоар за кино Милениум, филмски маратон (18.01.2018)
12.00 – HELP, I SHRUNK MY TEACHER
14.30 – CENTER OF MY WORLD
17.00 – DARK FORTUNE
20.00 – ИСЦЕЛИТЕЛ *
22.00 – ЏГАН *
00.30 – HITLERS HOLLYWOOD
03.00 – KHARMS
05.30 – BANAT
07.30 – HELP, I SHRUNK MY TEACHER