За некои од знаците во хороскопот, Август носи навистина пријатни љубовни изненадувања.

Лав

Огнените Лавови ќе цветаат на полето на љубовта во нивниот месец. Ќе бидат полни со енергија и страст и постојано ќе го привлекуваат спротивниот пол. Родените во овој знак можат да очекуваат едно навистина интересно познанство, и тоа на работа или преку заеднички пријател. Прифатете ја авантурата и дозволете и на личноста да влезе во вашиот живот или да ве засака.

Близнаци

По напорниот и тежок емоционален период, за Близнаците конечно доаѓа среќа во љубовта. Август ќе им биде наклонет и ќе им донесе можност запловат во мирна љубов. Тоа ќе им помогне да бидат среќни конечно и да се посветат на важните работи од нивниот живот. Овој месец носи многу нови личности во нивниот живот, а особено личност која позитивно ќе делува на нивниот живот. На прв поглед, станува збор за многу обична личност, но мал разговор со неа ќе ви покаже дека таа е совршена личност за љубовта која долго ја чекавте.

Јарец

Изминатиот период не беше најповолен за Јарците на  полето  на љубовта. Јарците се соочуваа со многу постојани замерки од своите партнери, и затоа на таквите љубови им доаѓаше крај. Освен што ќе почувстувате дека сте поемотивни, во овој период многу нешта ќе тргнат во ваша корист. Ситни изненадувања, топли разговори и прегратки ќе ја унапредат вашата досегашна врска, а на слободните претставници на овој знак Август им носи ново познанство. Можеби ќе сакате врска, можеби само да флертувате, но потребно е добро да размислите.