Априлска снежна бајка на Попова Шапка

Снег во април, пролетен снег ја разубави Попова Шапка. 

Поради падот на температурите на воздухот на планинските места во текот на ноќта имаше и поинтензивни снежни врнежи, па така на скијачкиот центар Попова Шапка дојде до значително зголемување на снежната покривка и во моментов таа изнесува над 10 сантиметри.