Ампева жестко кон Владата - Дали ваучерите за туризам се луксуз во време на криза?

Активистката за работнички права Кристина Ампева од здужението „Гласен текстилец“ реагира на најавите на Владата за ваучери за туризам за претстојната летна сезона.

Нејзиниот став ви го пренесуваме во целост: 

-Влада :"Ќе има ваучери за туризам"

Јас како Ставревски: " Немаме за леб, трошиме за чоколадо".

Само што овој пат,  другарчињата од влада забораваат дека од 2020 имаме корона криза, здравствена криза, економска криза, енергетска криза, воена криза. Нека продолжат со глупите мерки, стварно ќе се каат. Нека продолжат со задолжувања , па и овој народ малце да се освести кога ќе почне да снемуваат продукти, а струјата нема да можеме да ја плаќаме. Преку глава му е на народот. Освестете се , владо и функционерчиња. Вака држава не се води. Ако не знаете, прашајте, не е срам. Срам е милион и пол луѓе кои едвај останавме да не' носите во пропаст, вели Ампева во својот „освестувачки“ повик до властите.