Амбасадорката Брнз положи цвеќе на Меморалниот центар на АСНОМ

Во чест на Илинден, амбасадорката на САД во земјава Кејт Брнз денеска положи свежо цвеќе на Меморалниот центар на АСНОМ.

– Честит Илинден! Претставници на Амбасадата, исто така, се приклучија на официјалните церемонии во Крушево и Пелинце во чест на оние кои се бореа за независност, се вели во објавата на фејсбук-страницата на Амбасадата на САД во земјава.