Најпрвин нè интересира дали со некој имаме хемија, дали чувствуваме пеперутки во стомакот кога ќе го видиме, дали е паметен, убав и слично.

Но успехот на врската е базиран на многу позначајни работи од изгледот на нашиот партнер. Еве неколку работи кои дефинитивно треба да ги барате кај вашиот партнер.

Фокусирајте се повеќе на добрината, верноста и разбирањето на вашиот партнер, отколку на изгледот, статусот и хемијата

Овие карактеристики кај личноста ќе ви бидат многу поважни кога ќе бидете во врска. Површните работи навистина нема да ви донесат среќа и ќе се чувствувате прилично осамено ако вашиот партнер не е верен, добар и не ви ги разбира вашите желби и потреби.

Барајте компатибилност во партнерот

Не може со некој да си одговарате во сите работи, меѓутоа многу е важно да имате слични желби, интереси, вредности и идеали. Компатибилноста е важна за да може да избегнете сериозни конфликти и караници, поради кои би имало ризик да ја прекинете врската.

Барајте партнер на кој можете да сметате и некој во кого ќе може да имате доверба

Многу е важно да имате партнер кој навистина го прави тоа што ви го ветил, кој нема да ви откажува планови во последен момент и на кој ќе сметате дека може да ви помага во обврските. Навистина не сакате партнер кој може да ве остави на цедило, независно колку и да е привлечен.

Внимавајте на тоа дали вашиот партнер е емотивно стабилен

Ако си го менува често расположението, многу често се лути и прави драми од најсекојдневните работи, може секојдневието да ви го претвори во пекол. Барајте партнер кој е стабилен, кој нема љубоморни испади и со кого врската нема да ви виси на конец, кој зависи од неговото расположение.