Ако сакате некого, не ги тестирајте границите на таа личност за да видите колку можат да издржат

Кога сакаме некого, не треба да ги туркаме подалеку од себе, додека не си заминат. Не треба да ги тестираме за да видиме колку можат да издржат. Не се трудиме да им избегаме, за да видиме колку се подготвени да трчаат по нас. Тоа не е љубов, не се залажувајте.

 

Ако сакате некого, не ги носете до точката до која ќе се скршат, не дозволувајте да бидете причина за нивната несреќа, не дозволувајте да донесете солзи на нивното лице, кои потоа не можете да ги избришете. 

Кога сакаме некого, треба да се трудиме да ја инспирираме најдобрата верзија од нив. Тоа значи напор, компромис, тоа значи посветеност. Не значи тестирање, не значи стратегии и мистерии кои тие не можат да ги издржат. Кога сакаме некого, најважни ни се нивните интереси. Не треба да бидеме себични, не треба да се грижиме само за себеси, ние сме тим.

Ако не можеме да го направиме тоа, тогаш не мораме ни да бидеме во врска. Зошто би се залажувале дека сакаме некого кога само ја повредуваме таа личност? 

Кога сакаме некого, нивната среќа ни е важна како и нашата. Важно ни е да се среќни и расположени, важно ни е да се разбереме, а не само да победуваме секогаш. Тоа не е љубов.

Кога сакаме некого, треба да им покажеме дека се сакани. Не треба да се трудиме да играме игри, не треба да смислуваме свои лични правила и двојни стандарди, не треба да ги скршиме ветувањата кои ги даваме. 

Ако сакаме некого, лесно е.