Ако сакате децата да станат добри луѓе, потрошете на нив двојно повеќе време и дупло помалку пари

Денеска е Меѓународен ден на детето!

Овие пет совети од големите умови се добредојдени за родителите кои имаат дилеми околу воспитувањето на децата: 

,,Ако сакате децата да станат добри луѓе, потрошете на нив двојно повеќе време и дупло помалку пари“ – Душко Радовиќ. 

„Најдобрата работа што еден татко може да направи за своите деца, е да ја сака нивната мајка“ - Мериме.

„Паметните родители им дозволуваат на своите деца некогаш и да згрешат.“ – Ганди.

„Децата и часовниците не смеат непрекинато да се навиваат. Вреди да ги пуштите и да одат.“ – Ж.П. Сартр.

 „Децата никогаш не се добри во слушање, но секогаш се добри во имитирање.“ – Џејмс Болдвин.