Ако сакате да бидете вистински среќни, треба да ги направите овие нешта

Животот е прекраток за да се срамите од било што.

Ако вашата врска е лоша, постојат 7 милијарди луѓе на светот кои можат да ве сакаат.

Слушајте за да разберете.

Престанете да се споредувате себеси со другите

Никогаш не молете никого за внимание.

Крајот на врската не значи крај на светот. Исплачете се и продолжете.

Ако имате некакво „чувство“ за личност или ситуација, знајте дека тоа е вашата интуција.

Ако некој е заинтересиран за вас, ќе знаете без да морате да прашате.

Сите нешта се случуваат со причина.

Играњето игри е детска работа.

Бидете свои пред луѓето.

Не ги осудувајте луѓето според нивниот изглед.

Вашата мајка е вашиот најголем обожавател.

Верувајте си себеси за одлуките кои ги носите.

Понекогаш пријателите си заминуваат од вашиот живот. Пуштете ги.

Секогаш држете се до тоа во што верувате.

Оставете го телефонот и обрнете внимание на луѓето и нештата околу вас.

 Ниту еден живот не е е совршен како што изгледа на Фејсбук и Инстаграм.

Трпението значи многу. Имајте трпение.

Ако навистина сакате нешто, борете се за тоа.

Преземете одговорност за своите грешки. Само така ќе созреете.

Луѓето ќе заборават што сте кажале, но никогаш нема да заборават како сте направиле да се чувствуваат.

Ништо никогаш не се случува како што вие ќе си замислите.

Обрнете повеќе внимание на својот карактер, отколку на репутацијата.

Не можете да ги смените луѓето.

Не ги земајте луѓето „здраво за готово“. Понекогаш може да биде предоцна.

Претераното анализирање на ситуациите не ги решава проблемите.

cheap nike free run 5.0