Ако сакаш промени, промени се себеси

Сите се плашиме. Дали сте го забележале тоа? Секогаш се плашиме од нешто. Од проблеми. Земјотреси. Вируси. Сѐ нѐ плаши. 

Зошто не нѐ плачи човечката глупости? Зошто не размислуваме за тоа какви сме ние? Што е она што ние го даваме? На природата, другите луѓе, итн. Погледнете нѐ какви сме. Не, не, за тоа не сакаме да размислуваме. Полесно е да живееме во страв и паника од непознати работи. Да ги препишеме сите проблеми на некое надворешно влијание, зарем не?

Велиме дека немаме влијание , а сепак имаме влијание на сѐ. Толку мудри, а толку заспани. Се прашувате ли понекогаш зошто се случуваат вакви работи? Ако верувате во законот на привлечноста ова би требало да ви биде јасно. Човекот е најсуровото нешто што постои на планетава. Земаме сѐ што сакаме и тоа без милост. 

Па што очекуваме тогаш? Од самиот човек зависи сѐ. Затоа, ако сакате промени, прво променете се себеси!