Ако планирате одмор во Грција ова мора да го знаете: Прогласен највисок степен на опасност, на земјата повторно му се заканува катастрофа!

Пожарникари, полиција, војската заеднички патролираат на целата територија на Грција.

-После страшното невреме постои закана од нова опасност

-Предупредување за туристите

-Наредните три дена се критични

Командирот на Националната пожарникарска служба на Грција, Василејос Матајопулос вчера прогласи највисок степен на опасност.

Ваквата одлука на сила ќе биде во наредните три дена.

Со тоа се подразбира дека, пожарникарите, полицијата и воените сили заедно ќе патролираат на целата територија, додека сите останати државни служби како и локалните исто така ќе бидат на готовс.