Ако не се борите за своите соништа, нема да ги остварите

Вие сте оние кои бираат дали вашите соништа ќе станат реалност. Вие го правите изборот преку вашите дела на кои сте фокусирани, упорни и ја гледате поголемата слика. Кога нешто нема да кажеме, кога ќе пропуштимене некој настан, кога го избегнуваме поврзувањето во секоја смисла, тогаш ние едноставно не го добиваме тоа и единствениот виновник за тоа сме самите ние. Борете се за она што прави да се чувствувате добро, држете го кормилото и насочете го кон вашите страсти. Немојте да дојдете во ситуација да се каете само затоа што не сте направиле нешто поради страв.

Ако не прашате, одговорот секогаш ќе биде не

Сите сме биле во ситуација кога сме сакале нешто да прашаме, да кажеме што мислиме или некако да се изразиме и не сме успеале да го направиме тоа. Најголемото ограничување кое можеме да си го поставиме е да кажеме дека нешто не можеме да направиме уште пред да се обидеме да го направиме тоа.

Ако некој ви се допаѓа и не ја прашате таа личност дали сака да излезе со вас – одговорот е секако не. Ако не побарате репете – одговорот е не. Ако не преземете нешто, одговорот е неуспешна акција.

Изразете ги вашите желби и остварете ги на начин кој ќе ги поттикне луѓето позитивно да реагираат. Ако барате нешто во вибрациите или предвидувањата, тогаш вашиот одговор ќе тежнее кон одбивање. Усмерете ги вашите прашања со намера и размислувајте за она што вам ви треба.

Ако не направите чекор напред, секогаш ќе стоите на истото место

Тоа е многу важно за нашиот напредок, личниот и колективниот. Општеството е создадено за да не држи во форма во секојдневниот живот, да одите на работа за да го плаќате своето место на планетата на која сите имаме еднакво право на живот.

Ако знаете која е вашата страст, ако знаете каде сакате да бидете во животот и сѐ уште не сте стигнале таму, се движите ли? Кога работите на остварување на вашата цел и среќа, потребно е секогаш да бидете во движење.

Кој е најидеалниот, најневеројатниот живот кој би сакале да го живеете? Движењето со мали чекори е создавање на тој живот.