Ако имате 0 крвна група од ова мора да се чувате - ќе ви го сочува животот

Луѓето со крвана група 0 се посебни бидејќи можат да даваат крв на сите останати групи, но можат да примат крв само од својата крвна група. 

Но тоа не е се што ги прави прилично поинакви од останатите. Повеќе се склони на некои болести, но имаат и некои моќни карактеристики кои се моќни влијаат на популацијата. 

Способност за водството, проактивност, голема количина на енергија и способност за секогаш да останат фокусирани. Исто така овие луше знаат да бидат многу моќни и продуктивни.

Од друга страма, склони се на некои болести како што е чирот, дисфукција на штитните жлезди, ниското ниво на хормонот на штитните жлезди и недостаток на јод. Таа дисфукција можат да се предизвика поради несакани последици од прекумерна телесна тежина и задржувања на вода. 

Кога сте под стрес можете да се налутите, станувате хиперактивни и имплусивни, недостатокот на желба и нездрави навики и стресот ве прави подложни на штетни метаболички процес, како што се отпорни на инсулин, забавени активности на жлездите и дебелината. 

Исто така имаат поголемо ниво на желедучна кислелина од другите крвни групи поради што имаат чуствителен желудник, а склони се и на добивање на чир во желудник.

Луѓето со крва група 0 треба да го избегнуваат кофеинот и алкохолот. Кофеинот може да биде многу штетен бидејќи содржи ниво на адреналин кој и онака е висок кај луѓето со крвна група 0.

cheap nike free run 5.0