Ако ги изговарате овие реченици, среќата со сигурност ќе ви се насмевне

Колку и да ви е тешко во животот, верувале или не, кажувањето на некои реченици може да ви го олесни и подобри животот.

Колку често и не сте свесни за тоа дека речениците кои онака попатно ги кажувате, всушност ви создаваат неверојатен негативен набој.

„Оваа недела ќе ми биде ужасно тешка“, „Се чуствувам лошо“, „Ништо не ми оди од рака“, „Сигурно пак нема да излезе ништо“.

Дури и ако не верувате во законот на привлечноста, сепак верувајте дека животот ќе ви биде поубав ако го зголемите нивото на позитивна енергија во животот, затоа што тоа ги размножува добрите работи во животот.

Во продолжение прочитајте 20, многу обични, а сепак позитивни фрази кои лесно можете да ги вметнете во секојдневните разговори и така ќе се поштедите себеси од негативности и ќе го подобрите квалитетот на вашиот живот:

Денот е прекрасен.

Сакам кога ____________________

Благодарен/а сум за______________

Сѐ е баш како што треба.

Тие луѓе се баш супер.

Времето беше убаво!

Одлично се чувствувам.

Толку сум возбуден/а.

Тоа е фантастично!

Се гордеам со _____________________

Навистина сакам _______________________

Толку сум среќен/среќна поради ___________________

Имам најдобар/најдобра ___________________________

Тоа баш ме изнасмеја.

Ти благодарам.

Навистина ценам __________________________

Ти си добар/добра пријател/ка, сопруг/а, дете, итн.

Едвај чекам ____________________________

Животот е убав.

Опкружен/а сум со прекрасни луѓе!

new nike air max 2019